Pages Menu
Categories Menu

Posted by on feb 15, 2016 in For alle | 0 comments

Backgammon og skak – to ældgamle spil, som stadig er populære

Backgammon og skak – to ældgamle spil, som stadig er populære

Brætspil er blevet brugt igennem mange år. Det kan både give læring, styrke ens koncentration og bidrage til en masse sjov og underholdning. Rigtig mange familier har igennem tiden haft glæde af brætspil, da det kan bidrage til nogle sjove timer sammen som familie.

Rigtig mange familier er i det daglige splittede, da de hver og især har en masse pligter og gøremål at skulle fokusere på. De unge skal være sammen med vennerne, passe skolen og til diverse fritidsinteresser, hvilket betyder at de nærmest aldrig er hjemme og hele tiden er på farten. Forældrene har samtidig også et arbejde der skal passes og en masse daglige gøremål i form af madlavning og rengøring som skal plejes. Det bidrager til at hverdagen er stresset og at familien sjældent har tid til at få hinanden set og bruge tid på hinanden. Det er vigtigt, at pleje det gode forhold indbyrdes i familien, så derfor er det også vigtigt at huske det, at sætte tid af til hinanden i familien, da det på mange måder vil styrke sammenholdet og gøre det sjovere og nemmere at omgås hinanden i hverdagen. Et brætspil kan være en god idé, hvis man ønsker at lave noget hyggeligt sammen som familie.

Både Backgammon og Skak er to ældgamle spil, som stadig er populære og som kunne være perfekte brætspil, hvis man som familie ønsker at udfordre hinanden og lave noget sammen. Der kan kun være to spillere med til skak og Backgammon, men så kunne man eventuelt sætte to spil i gang en dag og så spille ved siden af hinanden, mor, far og to børn og så rotere efter at have spillet ét spil færdigt, så man når at spille begge spil og får nye modstandere.

Der er dog forskel på begge spil, da skak eksempelvis kræver lidt hjerne og det er ikke altid så enkelt at spille, da man skal huske de forskellige træk og tænke sig rigtig godt om, før man foretager et træk. Backgammon er modsat et lidt mere tilfældigt spil, hvor det ikke nødvendigvis er den klogeste der vinder, men hvor det også ofte er tilfældigheder der gør, at man vinder eller taber et spil. Begge spil er nogle af verdens ældste brætspil, men det er stadig populært i dag og rigtig mange spiller det fortsat. Reglerne er ikke så indviklede, så man kan nemt komme i gang, hvis man lige bruger nogle minutter på at sætte sig ind i hvert spil. Ofte handler det om at man blot skal komme i gang med spillet og så lære og blive bedre hen af vejen, da man kun bliver bedre af at forsøge sig med det.

Førhen var det kun muligt at spille Backgammon og skak fysisk, men i dag er det også muligt at spille spillene via nettet. Det er en fordel for rigtig mange, unge som gamle, da de i forvejen er på nettet utrolig ofte. Det er nemt og hurtigt at finde frem til forskellige spilsider, hvor man kan spille enten Backgammon eller skak, og man kan ofte spille mod en tilfældig spiller eller computeren, så man kan blive udfordret på forskellige måder.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/6 (0 votes cast)

Post a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *